Bundan sonra aşağıdaki resimleri incelerek led ve dirençleri Deney board üzerine takıyoruz.
Paralel port nedir diyenler;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Paralel_port
Hemen ağaşıdaki LPT port resmindeki yeşil 1 e ledlerin bir ucunu diğer ledin önüne bağladımız direnç uclarına da ise sırası ile 2 3 4 5 6 7 8 uclarına bağlıyoruz.
Devremiz hazır
http://sourceforge.net/projects/wndLPT/
Evet bütün bağlantıları yaptıktan sonra WndLPT programı ile LPT portuna 5V göndericez. İlk programı indiriyoruz ve kuruyoruz. Müzik oynatıcıları için evet diyoruz. Programı kurarken müziğe göre yanıp sönmesi için programı açıyoruz. Ledlerimin çalıştığını kontrol etmek için programın üst kısmında yerler var, Music manuel gibi. Manuele girip klavyemizden 1 2 3 4 5 6 7 8 diyerek ledlerimiz +5 v gönderiyoruz ledler çalışmıyorsa yerlerini değiştrebilirsiniz.
Resimde Yeşil 1 Nötr LEdlerin 1 uçları buraya gelecek 2.3.4.5.6.7.8 de ledleri bağlanacak yer.
Baskı devre Şeması
LPT kablosu, bu projeyi sürekli bir yerde kullanmak isterseniz LPT kablonuzun 2. ucunu keserek ledlere direkte bağlayabilirsiniz.
LPT kablosunun ucunu kesmedende bu şekilde yapabilirsiniz.
LPT kablosunu bulamıyorsanız aşağıda gösterdiğim bilgisarınızın arkasındaki port çıkısnın delikleri ince kablolar sokarak da ledlere bağlayabilirsiniz. (Bu şekilde yaparsanız 1. Nöt Dİğer 2Den 9 a kadar olan çıkışlar +5 V dur.)
LPT portun ucuna ek
Bağlantı yerleri led ve direnç yerleşimi
Projemizin son hali programı çalıştırıp denemelerinzi yapabilirsiniz
NOT Eğer ledleriniz yanmassa sırasıyla denetim masası, Sistem, Donanım Aygıt yöneticisi, Bağlantı noktaları (Com ve LPT), Yazıcı Bağlantı noktasına çift tıklayıp açıyoruz kaynaklara girip ayar yerindeki sayıları WndLPT programının setting bölümüne giriyoruz Genelde bilgisayarlarda port kodu 378 dir ama değişikde olabiliyor
Yapamadığınız yerlerde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım
0 yorum:
Yorum Gönder